Νέες ρευστοποιήσεις με αφορμή την UAL

Πιέσεις από την UAL και συνέχιση της κατοχύρωσης των κερδών έδωσαν τον αρνητικό τόνο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street. Η μετοχή της αεροπορικής εταιρίας τέθηκε υπό καθεστώς προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, μετά την είδηση της απόρριψης αίτησής της για δάνειο ύψους 1,8 δισ. δολ.

Χαμηλότερα οδήγησαν τους βασικούς δείκτες της Wall οι ειδήσεις από την UAL, αλλά και ρευστοποιήσεις κερδών κυρίως σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

”Οδυνηρή” ήταν η συνεδρίαση για τις μετοχές της UAL, αφού ανακοινώθηκε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσής τους, με το NYSE να δικαιολογεί την απόφασή του υποστηρίζοντας πως ”αναμένει νέα” από την αεροπορική εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί η πρόσφατη απόρριψη αιτήματος της αεροπορικής εταιρίας για χορήγηση δανείου ύψους 1,8 δισ. δολ., που κατά τη διοίκησή της θα την έσωζε από τη χρεοκοπία.

Πιέσεις δέχτηκαν και οι τίτλοι της Mc Donald’s, ύστερα από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού σε εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας στην Ταϊλάνδη, σκοτώνοντας 2 άτομα και επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Ευχάριστα ήταν τα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 355.000 ατόμων, έναντι 368.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Απώλειες της τάξης του 1,34% κατέγραψε ο τίτλος της Εθνικής (στα 2,95 δολ.), ενώ αντίθετα κέρδη κατέγραψαν τα ADRs της ( 2,37%) και του ΟΤΕ (2,99%), στα 2,95 και 5,51 δολ., αντίστοιχα.

Στο -1,31% και τις 8.623 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,37%, στις 1.410 μονάδες εμφάνισε ο Nasdaq. Στο - 1,20% και τις 906 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v