Η οικονομία στο επίκεντρο της Wall (update)

Λογική εκτιμάται από τους αναλυτές στη Wall η πτώση κατά 0,3% των αποθεμάτων στις επιχειρήσεις τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ τα εταιρικά νέα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η FOMC θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη σημερινή της συνεδρίαση.

Θετικά ξεκίνησε η συνεδρίαση για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street με τα εταιρικά νέα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία των επιχειρήσεων να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, αμετάβλητα αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια η FOMC στη σημερινή της συνεδρίαση (21.15 ώρα Ελλάδος), ύστερα από την τελευταία μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ κατά 0,3% μειώθηκαν τα αποθέματα των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άυξηση κατά 0,2%.

Η πτώση στα αποθέματα των επιχειρήσεων αποτέλεσε την πρώτη που σημειώθηκε από τον Απρίλη του τρέχοντος έτους, ενώ ορισμένοι αναλυτές της αγοράς θεώρησαν λογικό να μειώνονται τα αποθέματα των επιχειρήσεων, αφού η περιορισμένη ζήτηση δεν αποτελεί κίνητρο για ενίσχυση της παραγωγής.

Σημειώνεται πως οι μεγαλύτερες μειώσεις αποθεμάτων, σύμφωνα με τους αναλυτές, καταγράφησαν στα είδη ρουχισμού και τους υπολογιστές.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Nokia, η οποία ανακοίνωσε πως τα κέρδη της για το τρέχον τρίμηνο θα βρίσκονται σε συνάφεια με παλαιότερες εκτιμήσεις αναλυτών, ενώ ανάλογα κινούνται και οι τίτλοι της Amazon, o διευθύνων σύμβουλος της οποίας δήλωσε πως οι πωλήσεις της για το δ΄ τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 1,3 και 1,4 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Gucci, ύστερα από την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων για τα κέρδη της εταιρίας από τις Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Εξάλλου, πλήθος άλλων εταιριών αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα εκτιμήσεις για την κερδοφορία τους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Motorola και η Merck.

Στις 8.506 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,40%, ενώ στα επίπεδα των 1.383 μονάδων κινείται ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,2%.

Κέρδη της τάξεως του 0,48% καταγράφει ο δείκτης S&P, διαμορφούμενος στις 896 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v