Στον ”πάγο” η κίνηση για τις 9.000 στο Dow

Παγώνουν, τουλάχιστον για σήμερα, οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης των 9.000 μονάδων στο Dow, ενώ η έλλειψη μακροοικονομικών στοιχείων, επιτρέπει τις αναγνωριστικές κινήσεις προς τα πάνω για τους υπόλοιπους δείκτες στη Wall.

H Ευρώπη είχε διάθεση για άνοδο σήμερα, ενδεικτικά τα κέρδη σε FTSE -100 και CAC-40 που ξεπέρασαν το 1%, ωστόσο η πρόσκρουση σε σημαντικά επίπεδα αντίστασης (4.000 μονάδες και 3.200 αντίστοιχα) σηματοδότησε την συγκράτηση των κερδών, με τον Dow την τελευταία ώρα να επιδεικνύει σημαντικά σημάδια κόπωσης, τα οποία αφουγκράζεται ο Dax που οδεύει προς την αποπεράτωση της συνεδρίασης του.

Κι αν δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε λόγο για ”γύρισμα” των αμερικανικών αγορών σε αρνητικό έδαφος, αφού προς το παρόν μόνο ο Standard & Poor’s δείχνει να μην μπορεί να κατοχυρώσει το πράσινο, οι προσδοκίες νέας δυναμικής αντίδρασης με σκοπό την επαναπροσέγγιση των 9.000 μονάδων σίγουρα μπαίνουν στο πάγο, τουλάχιστον για σήμερα, ημέρα κατά την οποία σημειωτέον δεν είχαμε ειδήσεις από το μακροοικονομικό τοπίο, εξέλιξη που είθισται να επιτρέπει σε μεγαλύτερο βαθμό τις αναγνωριστικές κινήσεις προς τα πάνω.

Στον αντίποδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το σύνολο των ευρωαγορών, αλλά και οι αγορές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κινούνται σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους, τα οποία κατεγράφησαν στο άνοιγμα τόσο σε Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Οι πιο ”διακριτικοί” παίκτες στις διεθνείς αγορές θα προσέξουν την νέα ανοδική κίνηση του χρυσού και του ελβετικού φράγκου, παρά το γεγονός πως το δολάριο δεν έχει υποστεί τις συνέπειες, εν αντιθέσει ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ, με το ευρωπαικό νόμισμα στην ισοτιμία των 1,0080 δολαρίων.

Συνήθως όμως, μέρες συσσώρευσης όπως η σημερινή ακολουθούνται από ημέρες έντονης κίνησης, ας μην ξεχνάμε ότι αρθροιστικά τα κέρδη του Dax ανέρχονται στο 3,5% το τελευταίο διήμερο, την ίδια στιγμή που ο FTSE-100 λ.χ. έχει για τα καλά επιδείξει την αδυναμία αντίδρασης.

Διακυμάνσεων συνέχεια, σε μια μάλλον ήσυχη όμως μέρα, αφού τα ομόλογα δεν προσέλκυσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την πρωινή έξαρση-θωράκιση, οπότε η όποια τάση για αύριο στο άνοιγμα των Ευρωαγορών θα προσδιοριστεί αφενός από την κίνηση των ΗΠΑ μετά τις 21.00 ή ενδεχομένως από τις όποιες εταιρικές ανακοινώσεις επηρεάσουν τη πορεία των futures σήμερα το απόγευμα στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v