Θετική μεταστροφή στη Wall (update)

Η ανάκαμψη των μετοχών της Cisco, της Nortel και της Lucent οδηγούν σε θετικό πρόσημο το Nasdaq, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο Dow, λόγω της αναβίωσης των γεωπολιτικών φόβων από το Ιράκ. Σε θετικό πρόσημο επανέκαμψαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος ”γύρισαν” οι δείκτες στη Wall Street, με τις εταιρίες της τεχνολογίας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, ανοδικά κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές Cisco, Nortel και Lucent, ωθώντας υψηλότερα το δείκτη Nasdaq, ενώ συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις οι τίτλοι της Intel, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της A. Grove, ο οποίος χαρακτήρισε πρώιμες τις συζητήσεις για ανάκαμψη στον κλάδο των ημιαγωγών.

Εξάλλου σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στο δείκτη Dow, κυρίως λόγω των γεωπολιτικών θεμάτων που επανήλθαν στο προσκήνιο, ύστερα από την ανακάλυψη 15 πυραύλων Scud σε πλοίο με κατεύθυνση προς Υεμένη.

Αμερικανοί χρηματιστές δεν αποκλείουν πάντως να κινηθεί υψηλότερα αφού δεν παρουσιάζεται κάποιο μείζων αρνητικό νέο.

Αύριο, Πέμπτη θα ανακοινωθούν στοιχεία από λιανικές πωλήσεις και εισαγωγές- εξαγωγές, για τα οποία οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις μένουν επιφυλατικές.

Ο τεχνολογικός κλάδος πάντως αναμένεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σήμερα.

Εξάλλου, η AOL Time Warner ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διαδικασία απολύσεων ώστε να περιορίσει το κόστος εργασιών της κατά 100 εκατ. δολ.

Στο 0,38% και τις 8.606 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 0,90% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.403 μονάδες. Στο 0,42% και τις 908 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v