Κατηγορίες απάτης για τον Donaldson (SEC)

Κατηγορούμενος για μετοχική απάτη είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο W, Donaldson- η επιλογή Μπους για τη θέση του προέδρου της SEC. Οι δραστηριότητές του άνδρα ως προέδρου της Aetna, αν και δεν φαίνεται πιθανό να του στοιχίσουν το χρίσμα, ”δεν είναι και η καλύτερη αρχή”…

Κατηγορίες απάτης για τον Donaldson (SEC)
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και μάλιστα για περίπτωση μετοχικής απάτης (!) είναι σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο W. Donaldson ή αλλιώς, η επιλογή του προέδρου Μπους για τη θέση του προέδρου της SEC.

Συγκεκριμένα, ο διαφαινόμενος διάδοχος του Harvey Pitt, κατηγορείται ότι ως πρόεδρος της ασφαλιστικής Aetna απέκρυψε λογιστικές ανακρίβειες.

Η σχετική αγωγή υποβλήθηκε πέρσι σε δικαστήριο του Μανχάταν και κάνει λόγο για ”εξαπάτηση” επενδυτών, αφού η διοίκηση της εταιρίας υποσχόταν πως είχε επαρκή αποθέματα, ώστε να καλύψει ιατρικές απαιτήσεις πελατών της, ενώ κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Παρόμοιες περιπτώσεις είναι συνηθισμένες λένε παράγοντες του νομικού συστήματος των ΗΠΑ, ενώ εκτιμούν ότι η υπόθεση δεν είναι ικανή να ”εκτροχιάσει” το διορισμό Donaldson. Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν, ότι ”δεν είναι και η καλύτερη αρχή για κάποιον που θα βρίσκεται στο τιμόνι του ανώτατου ελεγκτικού οργάνου της Wall Street.

Ο W. Donaldson διετέλεσε πρόεδρος του NYSE την περίοδο 1990 – 1995, πρόεδρος του ασφαλιστικού κολοσσού Aetna, ενώ αποτέλεσε τον ιδρυτή της επενδυτικής τράπεζας Donaldson Lufkin & Jenrette η οποία πωλήθηκε στην Credit Suisse First Boston το 2000.

Σημειώνεται πως ο W. Donaldson πρόκειται να διαδεχθεί τον H. Pitt, ο οποίος παραιτήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v