Με μικρά κέρδη η Wall Street

Θετικά πρόσημα για τους δείκτες στη Wall με τις εταιρικές ειδήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και το θέμα της τρομοκρατίας να επανέρχεται στο προσκήνιο, ύστερα από την αποκάλυψη πλοίου που μετέφερε πυραύλους Scud στην Υεμένη. Κέρδη 0,89% για τον Dax.

Σε θετικό έδαφος και με συχνές εναλλαγές πρόσημων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street με τα εταιρικά νέα να καθορίζουν τις τάσεις και το θέμα της τρομοκρατίας να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Αμερικανοί χρηματιστές χαρακτήρισαν ως ήσυχη την σημερινή συνεδρίαση, αποδίδοντας εν μέρει το παραπάνω φαινόμενο στα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που ”ανάγκασαν πολλούς traders να μην μετακινηθούν”, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Aνοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι δεικτοβαρών μετοχών όπως των Microsoft, Oracle, JDS Uniphase, αλλά και της Nextel Communications.

Εξάλλου, στο προσκήνιο επανήλθε το ζήτημα της τρομοκρατίας ύστερα από την ανακάλυψη 15 πυραύλων τύπου Scud σε πλοίο που κατευθυνόταν προς την Υεμένη, αφού η εν λόγω χώρα ενδέχεται να φιλοξενεί τρομοκράτες, όπως επισήμαναν κύκλοι της αγοράς.

Ανοδικά κινήθηκαν τελικώς οι τίτλοι της Intel, με συχνές όμως εναλλαγές πρόσημων, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της A. Grove, ο οποίος χαρακτήρισε πρώιμες τις συζητήσεις για ανάκαμψη στον κλάδο των ημιαγωγών.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της AOL Time Warner, ύστερα από τις φήμες πως θα ακολουθήσει νέο κύμα απολύσεων το επόμενο έτος, ενώ επίσης πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Nokia, λόγω των (χθεσινών) αρνητικών εκτιμήσεων για το δ΄ τρίμηνο της.

Aξίζει επίσης να σημειωθεί η εξαγορά του 25% που κατέχει η Santander στην τρίτη μεγαλύτερη μεξικανική τράπεζα από την Bank Of America, προς 1,6 δισ. δολάρια.

Στις 8.589 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,17%, ενώ στις 1.396 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nasdaq σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 0,41%.

Εξάλλου, στις 904 μονάδες έκλεισε ο S&P 500 (0,05%).

Σημειώνεται πως το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε αύξηση κατά 4,64%, διαμορφούμενο στα 2,93 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε αύξηση κατά 2,41%, στα 5,52 δολάρια. Το δικαίωμα της 3Ε κατέγραψε οριακή πτώση κατά 0,07%, στα 13,50 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v