Θετικά (πλην επιδομάτων) τα macro στις ΗΠΑ

Αύξηση κατά 0,4% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, ενώ μειώθηκε στα 127 δισ. δολ. το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για το γ΄ τρίμηνο. Ωστόσο, αυξήθηκαν στα 441.000 τα άτομα που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα μέχρι 8/12. Αισιόδοξοι οι αναλυτές, θετικά τα futures στη Wall.

Θετικά (πλην επιδομάτων) τα macro στις ΗΠΑ
Θετικά διαμορφώνονται (πλην αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας) τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα με ρυθμούς της τάξεως του 0,4% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου, σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ανάλογα κινήθηκαν (0,5%) οι λιανικές πωλήσεις μη συμ/νων των πωλήσεων αυτοκινήτων τον ίδιο μήνα.

Εξάλλου μειώθηκε στα 127 δισ. δολ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συν/γων για το γ΄ τρίμηνο, ενώ αυξήθηκαν στα 441.000 τα άτομα που έκαναν χρήση για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα μέχρι την 8/12.

Θετικά χαρακτηρίσθηκαν σε γενικές γραμμές τα μακροοικονομικά στοιχεία από τους αναλυτές, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στις λιανικές πωλήσεις, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως τα futures στη Wall ”γύρισαν” θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v