Αναβαθμίσεις, Ευρώπη ”σηκώνουν” τη Wall (update)

Για ”τεχνική αντίδραση” των δεικτών κάνουν λόγο οι αναλυτές στη Wall Street, η οποία στηρίζεται και σε αναβαθμίσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου. Θετική η επίδραση από τις ευρωαγορές, που καταγράφουν άνοδο πάνω από 2,5%, λόγω κυρίως του τραπεζικού deal.

Εντονα ανοδικές είναι οι τάσεις για τους αμερικανικούς δείκτες, με τις τεχνολογικές μετοχές και τα blue chips να συγκεντρώνουν την προτίμηση των επενδυτών.

Καθώς τα σημαντικά μακροοικονομικά και εταιρικά νέα, ικανά να στηρίξουν υπολογίσιμα κέρδη απουσιάζουν, οι περισσότεροι αναλυτές χαρακτηρίζουν ”τεχνική αντίδραση” τη σημερινή συμπεριφορά των μετοχών καιτην αποδίδουν στις ρευστοποίήσεις κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Η Lehman Brothers αναβάθμισε τον τίτλο της Microsoft, η Merrill Lynch συμπεριέλαβε στη ”Focus 1” λίστα της τη Hewlett Packard, ενώ η InVision Technologies ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί προς τα επάνω τις προβλέψεις για τα κέρδη της δ΄ τριμήνου.

Εξάλλου, ”θετικός” κρίνεται ο... άνεμος που φυσάει από την Ευρώπη, γεγονός που συνδέεται με το τραπεζικό deal μεταξύ των Credit Lyonnais και Credit Agricole.

Ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά ένας από τους καλύτερους μήνες του χρόνου για τις αμερικανικές αγορές. Παρόλη όμως τη… στατιστική, οι δείκτες της Wall Street ακολουθούν, από την ημέρα των ευχαριστιών, πτωτική πορεία.

”Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που οι αμερικανοί αποκαλούν το ράλι του Άγιου Βασίλη (Santa Claus Rally), το οποίο χρίζει κερδοφόρο το β’ δεκαπενθήμερο του τελευταίου μήνα”, σχολιάζει βρετανός αναλυτής.

Η Wal Mart επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις της για αυξημένες πωλήσεις καταστημάτων που λειτουργούν ένα χρόνο ή περισσότερο 3- 5% σε σχέση με πέρσι.

Εξάλλου, η UAL ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει ποσό ύψους 2,4 δισ. δολ. μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, έναντι του 1 δισ. δολ. που ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.

Στο +1,69% και τις 8.575 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 2% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.389 μονάδες. Ανοδικά 1,85% και ο S&P 500 στο επίπεδο των 905 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v