Micron και Ιράκ ”μάτωσαν” τη Wall

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street, αφού στα εταιρικά νέα από τη Micron, που πίεσαν το Nasdaq σημαντικά χαμηλότερα, προστέθηκαν οι ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης περί ”αποτυχίας του Ιράκ στις εξετάσεις του ΟΗΕ”. Στα 343 δολ. ανά ουγκιά ο χρυσός.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε την ημέρα η Wall Street, καθώς οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των πωλήσεων.

Το κλίμα ήταν από το άνοιγμα αρνητικό, αφού σειρά εταιρικών νέων δημιούργησαν απαισιοδοξία στους επενδυτές. Αργότερα, σε αυτές προστέθηκε η δήλωση αμερικανού αξιωματούχου περί ”αποτυχίας του Ιράκ στις εξετάσεις του ΟΗΕ”. Με ενδιαφέρον πλέον αναμένονται οι δηλώσεις Μπους, ο οποίος αναμένεται να εκφράσει επίσημα την δυσαρέσκειά του για την έκθεση που το Ιράκ έστειλε στον ΟΗΕ.

Η Micron ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημίες και η Merrill Lynch υποβάθμισε τη μετοχή σε neutral από buy.

Ακολουθώντας την τάση του κλάδου, χαμηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές των IBM, Microsoft, Applied Materials και Intel.

Εμμεση (αφού, από το καλοκαίρι, ο τίτλος δεν διαπραγματεύεται στο NYSE), αλλά υπολογίσιμα αρνητική επιρροή είχε εξάλλου για τις αγορές η ανακοίνωση της αίτησης της Conseco για προστασία από τους πιστωτές της. Η πτώχευση της ασφαλιστικής εταιρίας χαρακτηρίστηκε ως η τρίτη μεγαλύτερη στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, μείωση στα 35,07 δισ. δολ. εμφάνισε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ το Σεπτέμβριο είχε διαμορφωθεί στα 37,1 δισ. δολ.

Κέρδη της τάξης του 1,67% κατέγραψε ο τίτλος της Εθνικής και διαμορφώθηκε στα 3,05 δολάρια. Κατά 1,44% ”ανέβηκε” το δικαίωμα του ΟΤΕ (στα 5,63 δολάρια) και κατά 0,49% αυτό της , στα 14,22 δολάρια.

Στο -1,03% και τις 8.447 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 2,19% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος ”συνάντησε” τις 1.361 μονάδες. Πτωτικά κατά 1,31% και ο S&P 500, στο επίπεδο των 891 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v