To Chapter 11 επικαλέστηκε η Conseco

Οι εξαγορές μικρότερων ανταγωνιστικών της εταιριών, οδήγησαν στη χρεοκοπία την αμερικάνικη χρηματοοικονομική και ασφαλιστική εταιρία Conseco Inc., η οποία ”λύγισε” υπό το βάρος χρεών ύψους 6 δισ. δολαρίων επικαλούμενη το Chapter 11.

To Chapter 11 επικαλέστηκε η Conseco
Τα χρέη ύψους 6 δισ. δολαρίων που προέκυψαν από τις εξαγορές μικρότερων ανταγωνιστικών της εταιριών, οδήγησαν την αμερικανική χρηματοοικονομική και ασφαλιστική εταιρία Conseco στη χρεοκοπία, επικαλούμενη το Chapter 11.

Η χρεοκοπία της Conseco είναι η τρίτη μεγαλύτερη, ύστερα από αυτές της WorldCom και της Enron, και έρχεται δυόμισι χρόνια ύστερα από την πρόσληψη του πρώην CEO της General Electric Capital Corp., Γκάρυ Γουέντ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημίες.

Μόλις τον Οκτώβριο η Conseco είχε ανακοινώσει ότι ο Γουέντ θα παραιτούνταν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα παρέμενε ως πρόεδρος. Αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι δύσκολο να αντιστραφεί η πορεία μιας εταιρίας όταν αυτή έχει ήδη γίνει πτωτική.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι τράπεζες δεν μπορούν να δηλώσουν χρεοκοπία. Οι εταιρίες που διαθέτουν μερίδιο συμμετοχής σε αυτές μπορούν να ζητήσουν προστασία από τους πιστωτές.

Στις 19 Νοεμβρίου η Conseco ανακοίνωσε ζημίες 1,8 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των ζημιών για το έτος σε πάνω από 2,3 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v