ΗΠΑ: ”Το ιράκ απέτυχε στις εξετάσεις”

Νέα υπέρβαση των 30 δολ. ανά βαρέλι προκάλεσε στην τιμή του πετρελαίου η ανακοίνωση υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανική κυβέρνησης ότι ”το Ιράκ δεν πέρασε τις εξετάσεις”. Αναμένονται επίσημες δηλώσεις Μπους για την ιρακινή έκθεση στον ΟΗΕ.

ΗΠΑ: ”Το ιράκ απέτυχε στις εξετάσεις”
Η παρατήρηση ότι ”το Ιράκ δεν πέρασε τις εξετάσεις του ΟΗΕ” αποτελεί από το απόγευμα της Τετάρτης την επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε σε δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της και μεταδόθηκε από το CNN.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι και ο πρόεδρος Μπους είναι έτοιμος να ανακοινώσει επίσημα ότι το Ιράκ παραβίασε τις εντολές του ΟΗΕ και ότι απέτυχε κατά πολύ να εκπληρώσει την απαίτηση για πλήρη και ακριβή καταγραφή του προγράμματός του εξοπλισμού.

Σε παρόμοιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού εξωτερικών J. Strew, ο οποίος δήλωσε ότι η έκθεση του Ιράκ ”περιείχε προφανείς παραλείψεις, που δεν ξεγελούν κανένα”.

Παρά τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, αμερικανοί και βρετανοί επίσημοι δεν φαίνεται να βιάζονται για άμεση έναρξη πολεμικών δραστηριοτήτων, όπως τουλάχιστον ”αφήνουν να διαρρεύσει” προς τον τύπο.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του αμερικανού επίσημου, η τιμή του πετρελαίου, που μέχρι εκείνη την ώρα σημείωνε υποχώρηση, βρέθηκε και πάλι πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι. Αυτή την ώρα, το NYMEX κινείται στο επίπεδο των 30,8 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v