Οι επισφάλειες πλήττουν Citigroup, Bank of America

Κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τις αμερικάνικες τράπεζες και αφορούν στις επισφάλειες ύψους 1,2 δισ. και 1,5 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να καλύψουν με έκτακτες χρεώσεις, οι Bank of America Corp και Citigroup αντίστοιχα.

Οι επισφάλειες πλήττουν Citigroup, Bank of America
Έκτακτες χρεώσεις της τάξης των 1,5 δισ. δολ. και 1,2 δισ. δολ. ανακοίνωσαν ότι θα αναλάβουν οι Citigroup και Bank of America Corp αντίστοιχα, προκειμένου να καλύψουν τις επισφάλειες.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα κατά 1,5 δισ. δολάρια, ποσό με το οποίο θα χρεωθεί προκειμένου να καλύψει επισφάλειες αλλά και το κόστος της διευθέτησης των κατηγοριών σύγκρουσης συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρίας για τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους αναμένονται στα 29 σεντς ανά μετοχή, ενώ σύμφωνα με την Thomson First Call θα έπρεπε να διαμορφωνόταν στα 75 σεντς ανά μετοχή.

Πρόσφατα, στις εταιρίες της Wall Street επεβλήθη πρόστιμο ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σχετικά με τις υποθέσεις παραπλάνησης των επενδυτών από χρηματιστηριακές συμβουλές. Στη Citigroup αντιστοιχεί μερίδιο ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Η Bank of America Corp από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι έκτακτες χρεώσεις για την περίοδο του τετάρτου τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,2 δισ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας της χρεοκοπίας μια αεροπορικής εταιρίας, της οποίας το όνομα δεν αποκάλυψε και που οι αναλυτές θεωρούν ότι είναι η UAL Corp.

Η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ωστόσο ότι για το 2002 τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στο ποσό των 9,17-9,27 δισ. δολαρίων ή 5,87-5,97 σεντς ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων για κέρδη της τάξης των 5,68 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v