”Βλέπει” και πάλι τις 8.500 μονάδες ο Dow

Το triple-witching στις διεθνείς αγορές ήρθε και πέρασε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την έκπληξη της ημέρας να έρχεται από την απογευματινή κίνηση του Dow που καταβάλλει μια άκρως ουσιώδη προσπάθεια να επανακτήσει το επίπεδο των 8.500 μονάδων.

Η εξέλιξη αυτή είναι αυτή που ουσιαστικά επιτρέπει στον Dax να επιχειρήσει τη σταθεροποίηση πάνω από το επίπεδο των 3.000 μονάδων, το οποίο όμως κάθε άλλο παρά ως ”ανάχωμα” προβάλλει πλέον, δεδομένου ότι το πρωί δεν έδειξε καμία δύναμη διάσπασης του, ενώ χρειάστηκε περίπου μία ώρα πριν ”πειστεί” πως τα κέρδη του Dow ήταν…κέρδη και όχι απλά μια πρόσκαιρη κίνηση που θα οδηγούσε – όπως συνέβη τρεις φορές αυτή την εβδομάδα – σε αύξηση του όγκου πωλήσεων, ανοιχτών και μη.

Η εβδομάδα πάντως φαίνεται να κλείνει με τα προσχήματα να τηρούνται, αν και η ουσία είναι πως τα περισσότερα θεσμικά χαρτοφυλάκια επιδίδονται σε μια προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών, αν θέλετε περνάνε στα βιβλία την υπεραξία από τοποθετήσεις στο χρυσό, το ευρώ και τα ομόλογα.

Μέσα από αυτό το ”πρίσμα”, δεν εκπλήσσει η διόρθωση του χρυσού στα 339 δολάρια ανά ούγια, ούτε και η διόρθωση του ευρώ προς τη περιοχή των 1,025 δολαρίων, ούτε φυσικά και η αποκλιμάκωση του ΣΜΕ επί του γερμανικού bund από το 113.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εξελίξεις στο Ιράκ, με το Σαββατοκύριακο να είναι ήσσονος σημασίας, καθότι αν υπάρξει όξυνση της κατάστασης οι κεφαλαιαγορές θα έχουν πολλά να αξιολογήσουν τη Δευτέρα, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως οι όγκοι συναλλαγών, σε όλες τις αγορές, είναι συγκριτικά πολύ χαμηλοί, ελέω Εορτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v