Την American Skandia εξαγοράζει η Prudential

Τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ της Skandia AS συμφώνησε να εξαγοράσει η Prudential Financial έναντι 1,27 δισ. δολαρίων, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ασφαλειών ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι θα ανακάμψει η ζήτηση ύστερα από τρία χρόνια συνεχούς πτώσης των μετοχών του κλάδου.

Την American Skandia εξαγοράζει η Prudential
Στην Prudential Financial πέρασε ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της Skandia AS στις ΗΠΑ, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία των Ηνωμένων Πολιτειών ευελπιστεί ότι σύντομα θα ανακάμψει η ζήτηση για τα ασφαλιστικά προϊόντα, ύστερα από τρία χρόνια συνεχούς πτώσης των μετοχών του κλάδου.

Η Prudential πρόκειται να καταβάλλει το ποσό των 1,15 δισ. δολαρίων σε μετρητά, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skandia, Λαρς Έρικ Πίτερσον, ενώ η αμερικανική εταιρία αναμένεται να καλύψει κατά 115 εκατ. δολάρια της επισφάλειες της Skandia.

Η Prudential υπολογίζει ότι η American Skandia, η οποία διαθέτει 25,6 δισ. δολάρια σε ενεργητικό, να ενισχύσει την κερδοφορία της για το 2003 κατά 15 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές αντέδρασαν θετικά στη συμφωνία, σχολιάζοντας ότι η Prudential μπορεί να καταστήσει το συγκεκριμένο τμήμα των δραστηριοτήτων πιο επικερδές από ό,τι η Skandia θα μπορούσε να φανταστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v