Ανοδικές διαθέσεις στη Wall

Προσπάθειες για αντιστροφή του κλίματος των τριών τελευταίων συνεδριάσεων καταβάλει η αμερικανική αγορά, στο φόντο των ανησυχιών γαι το Ιράκ, ενώ απαρατήρητα φένεται να περνούν τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου στις ΗΠΑ.

Προσπάθειες για την άνοδο καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από τις απώλειες των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, χωρίς ωστόσο να έχουν εκλείψει οι πιέσεις από τις ανησυχίες για τον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράκ.

Ήδη οι ανησυχίες για πιθανή πολεμική σύρραξη των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράκ έχουν επιφέρει αρνητικό κλίμα στη Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν χθες στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων.

Μικρή επίδραση έχουν προς το παρόν και τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο 4% στο τρίτο τρίμηνο, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και της κυβέρνησης.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Nike, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 19% στο τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στο εξωτερικό κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τις αντίστοιχες χαμηλές στην εγχώρια αγορά.

Υψηλές απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές της Photon Dynamics καθώς η κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού επεξεργαστών αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8453,18 μονάδες με κέρδη 1,08%, ενώ ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,90% στις 1366,23 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 0,84% στις 891,70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v