ΗΠΑ:Άνοδο για έσοδα, δαπάνες, Μίσιγκαν (update)

Επηρεασμένοι από το κλίμα των εορτών οι καταναλωτές, επέδειξαν ”εορταστική” διάθεση και όσον αφορά στις δαπάνες, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 0,5% το Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα, κατά 0,3% αυξήθηκαν τα προσωπικά έσοδα για την ίδια περίοδο, ενώ υψηλότερα κινήθηκε και ο δείκτης Μίσιγκαν (καταναλωτικού αισθήματος).

ΗΠΑ:Άνοδο για έσοδα, δαπάνες, Μίσιγκαν (update)
Υψηλότερα κινήθηκαν τόσο οι καταναλωτικές δαπάνες όσο και τα προσωπικά έσοδα το Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταγράφοντας άνοδο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα.

Άνοδο σημείωσε και ο δείκτης Μίσιγκαν (καταναλωτικού αισθήματος) για το μήνα Δεκέμβριο στο 86,7 από το 84,2 του Νοεμβρίου, επίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες στη διάρκεια του Νοεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,5%, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο των τεσσάρων τελευταίων μηνών, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 0,4%.

Κατά 0,3% ενισχύθηκαν και τα προσωπικά έσοδα για την ίδια περίοδο, καταγράφοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα ανόδου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v