Wall:Συν...Μίσιγκαν και χείρα κίνει! (update)

Τη νευρικότητα που δημιούργησαν οι εταιρίες λιανικής στη Wall προσπαθεί να διασκεδάσει η ανακοίνωση για την άνοδο του δείκτη Μίσιγκαν (καταναλωτικού αισθήματος) στη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Ωστόσο η ανακοίνωση της Citigroup για χρεώσεις 1,5 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο ”πιέζει” τον Dow.

Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά ύστερα και από τις απογοητευτικές ανακοινώσεις εταιριών λιανικής σχετικά με τις πωλήσεις στη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Θετικό κλίμα προσπαθεί να προσδώσει η ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη Μίσιγκαν (καταναλωτικού αισθήματος) για το Δεκέμβριο, στο 86,7 από το 84,2 του Νοεμβρίου. Στα υπόλοιπα macro της ημέρας, κατά 0,5% αυξήθηκαν οι προσωπικές δαπάνες και κατά 0,3% τα προσωπικά έσοδα, στη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον στη διάρκεια του Δεκεμβρίου διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο, όχι όμως σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρηθεί ”επιτυχημένη” η περίοδος.

Συγκεκριμένα, η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου στα καταστήματα με χρόνο λειτουργίας άνω του ενός έτους, αναμένεται να κυμανθούν στο χαμηλότατο όριο των εκτιμήσεων (3-5%).

Εξάλλου, και η Federated Department Stores, προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις για την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, είναι πιθανό να καταγράψουν πτώση μέχρι και 2,5%.

Παράλληλα, η διατήρηση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ επιδρούν ιδιαίτερα αρνητικά τόσο στην Wall Street όσο και στις τιμές του πετρελαίου, που κατέγραψαν νέα άνοδο.

Πτώση καταγράφουν και οι μετοχές της McDonalds, καθώς η Moody’s Investors Service ανακοίνωσε ότι προτίθεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της αλυσίδας εστιατορίων.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ύστερα από την ανακοίνωση της Citigroup για ανάληψη εκτάκτων χρεώσεων ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο, που συνδέονται με την κάλυψη του κόστους διευθέτησης των ζητημάτων σύγκρουσης ενδιαφέροντος με τους χρηματιστές.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8486,86 μονάδες με απώλειες 0,22% ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,85% στις 1374,80 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 0,01 στις 895,67 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v