”Αγκαθωτά”… δώρα για τη Wall Street

Αγκάθια είχαν τα δώρα που ο Άγιος Βασίλης κόμισε στη Wall Street. Σε πτωτικό τέμπο οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες, καθώς επηρεάστηκαν από τη σημαντική μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών Νοεμβρίου.

Δώρα με… αγκάθια φαίνεται ότι έφερε στη Wall Street ο Άγιος Βασίλης αφού οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, επηρεασμένοι κυρίως από την σημαντική μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Για το μήνα Νοέμβριο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών εμφάνισαν μείωση του ρυθμού τους κατά 1,4%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν το ποσοστό θετικό κατά 0,8%. Τον Οκτώβριο είχε καταγραφεί σημαντική αύξηση της τάξης του 2,4%.

Σε εταιρικό επίπεδο, κυριάρχησε η είδηση της δικαστικής ήττας της Microsoft από τη Sun. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Βαλτιμόρης, η Microsoft είναι πλέον υποχρεωμένη να κατασκευάζει τις πλατφόρμες λογισμικού της συμβατές με τη γλώσσα java της Sun.

Υποχώρηση κατέγραψε η Walt Disney μετά την ανακοίνωση, ότι προτίθεται να απαξιώσει επενδύσεις της, που σχετίζονται με την United Airlines, ύψους 114 εκατ. δολ.

Η μετοχή της Sun, κατέγραψε κέρδη της τάξης του 5%, ενώ αυτή της Microsoft, οριακές απώλειες.

Πτώση της τάξης του 4% εμφάνισε το δικαίωμα της Εθνικής, στα 2,83 δολ., ενώ κέρδη 0,73% σημείωσε αυτό του ΟΤΕ, στα 5,54 δολ.

Στο -0,53% και τις 8.448 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,67% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.372 μονάδες. Πτωτικά 0,55% και ο S&P 500 στο επίπεδο των 892 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v