Τα διαρκή αγαθά ”χαλoύν” το κλίμα στη Wall

Σε αρνητικό μετέτρεψε το κλίμα στη Wall Street η ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών, που για το Νοέμβριο εμφάνισαν σημαντική υποχώρηση. Στα εταιρικά νέα, κυριαρχεί η διακαστική νίκη της Sun επί της Microsoft, ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώνεται στις 20.00 ώρα Ελλάδος.

Αρνητικό κλίμα δημιούργησε για τις αμερικανικές αγορές ανακοίνωση της μείωσης στις παραγγελίες διαρκών αγαθών για το μήνα Νοέμβριο.

Εξαιρετικά ”χλιαρή” εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία άλλωστε θα διαρκέσει έως τις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Λιγοστά τα εταιρικά νέα, με εκείνο από τη δικαστική διαμάχη Sun- Microsoft να ξεχωρίζει και να επηρεάζει το δείκτη Nasdaq. Δικαστική νίκη κατήγαγε η Sun, αφού σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Βαλτιμόρης η εταιρία του Μπιλ Γκέητς είναι πλέον υποχρεωμένη να πουλά τα προγράμματα Windows, συμβατά με τη γλώσσα ”java’ της Sun.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, μειωμένες κατά 1,4% ανακοινώθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών (υπολογιστές, αυτοκίνητα) για το μήνα Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγράψουν αύξηση 0,8% και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν διαμορφωθεί στο +2,4%.

Στο -0,38% και τις 8.460 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ στο -0,23% και τις 1.378 μονάδες διαμορφώνεται ο Nasdaq. Πτωτικά κατά 0,37% και ο S&P 500, στο επίπεδο των 894 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v