Εκτιμήσεις από SSSB για την ”άνοδο” του πετρελαίου

Πίεση αναμένεται να δημιουργήσει στις μετοχές των φαρμακευτικών και εταιριών λιανικής, η ενίσχυση των πετρελαικών τιμών, σύμφωνα με note (23/12) που υπογράφει ο T. Levkovich της SSSB. Για τις τελευταίες επισημαίνεται πάντως πως η εορταστική περίοδος λειτουργεί ως αντίβαρο στις όποιες πιέσεις δεχθούν.

Εκτιμήσεις από SSSB για την ”άνοδο” του πετρελαίου
”Πλήγμα” στις μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών, εκτιμά o Τ. Levkovich της SSSB σε σχετικό note (23/12), πως θα επιφέρουν οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κορυφαίος αναλυτής της SSSB τονίζει πως η ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου θα επηρεάσει περισσότερο την Ευρώπη, ενώ η αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου θα έχει σημαντικότερη επίδραση στις ΗΠΑ.

Αρνητική επίδραση θα έχει και στις μετοχές εταιριών λιανικής, αφού παραδοσιακά τους συνδέει αντίστροφη σχέση με τις ενεργειακές μετοχές, που προβλέπεται να ενισχυθούν από την αύξηση των πετρελαικών τιμών.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, όπως τονίζεται από τον αναλυτή, πως η εορταστική περίοδος θα ευνοήσει εν μέρει τις εταιρίες λιανικής, λειτουργώντας ως αντίβαρο στις πιέσεις που αναμένεται να δεχθούν.

Για το ζήτημα της ενίσχυσης των τιμών του μαύρου χρυσού, ο T. Levkovich δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως, αφού θεωρεί πως ο ΟΠΕΚ θα ενισχύσει σύντομα την παραγωγή του, ώστε να καλύψει την όποια ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v