Πίεση από SEC στις ελεγκτικές εταιρίες

Αντιμέτωπες με τις αυστηρές διατάξεις που προτείνει για τη λειτουργία τους η SEC έρχονται οι τέσσερις μεγαλύτερες ελεγκτικές/ λογιστικές εταιρίες, (KPMG, PriceWaterCoopers, Deloitte & Touche και Ernst & Young), οι οποίες αντιδρούν ασκώντας έντονη κριτική.

Πίεση από SEC στις ελεγκτικές εταιρίες
”Αφόρητη” χαρακτηρίζουν οι τέσσερις μεγαλύτεροι ελεγκτικοί- λογιστικοί οίκοι (KPMG, PriceWaterCoopers, Deloitte & Touche, Ernst & Young) την πίεση από τις προτάσεις της SEC για την αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους, ενώ κορυφαία τους στελέχη έχουν ήδη ασκήσει έντονη κριτική κατά αυτών.

Ως αποτέλεσμα των σκανδάλων με τις Enron και Worldcom οι δραστηριότητες των οίκων κρίθηκε ότι πρέπει να αναδιαρθρωθούν και μάλιστα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Οι σχετικές προτάσεις της SEC περιέχουν διατάξεις που κατά τη γνώμη των οίκων θα λειτουργήσουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα, πλήττοντας την αξιοπιστία των ελεγκτικών εργασιών.

Κάποιες από τις ρυθμίσεις, όπως αυτή που κάνει λόγο για υποχρεωτική αλλαγή των ελεγκτών που ασχολούντια με μια εταιρία, κάθε πέντε χρόνια, κρίνονται αυστηρότερες και από τις αντίστοιχες της επιτροπής Σαρμπάνη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, τις επόμενες ημέρες ”το debate αναμένεται σκληρό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v