Κέρδη σε Dow, S&P, δεν τα κατάφερε ο Nasdaq

Μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης διατηρήθηκε το νευρικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P να κλείνουν με κέρδη ουσίας, ενώ ο Nasdaq, αν και προσπάθησε μέχρι τη λήξη, έκλεισε σε αρνητικό έδαφος.

Παρέμεινε το νευρικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες Dow, S&P, να να συγκρατούν τα κέρδη μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ ο Nasdaq παρά τις ”φιλότιμες” προσπάθειες ειδικά προς τη λήξη της συνεδρίασης, έκλεισε με πτώση.

Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε στα 29,66 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώθηκε στα 31,50 δολάρια ανά βαρέλι, ύστερα από την επικράτηση έντονων φημολογιών σχετικά με πιθανή αύξηση της παραγωγής από τη Βενεζουέλα.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,0480 δολάρια έναντι του ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1999, καθώς ”φουντώνουν” οι παρασκηνιακές φημολογίες για πόλεμο στο Ιράκ, που πλήττει το δολάριο.

Το νευρικό κλίμα συντηρήθηκε ακόμη περισσότερο από τις ολοένα και εντονότερες ανησυχίες σχετικά με πιθανό πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και τα απογοητευτικά macro στοιχεία.

Ο δείκτης μεταποίησης του Σικάγο υποχώρησε στο 51,3 το Δεκέμβριο από το 54,3 του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, θετικό είναι το γεγονός πως ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το 50 για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Εξάλλου, για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών υποχώρησαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Νοέμβριο, σε ποσοστό της τάξης του 3,5% στα 5,56 εκατ., από το ποσοστό των 5,76 εκατ. του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής παγκοσμίως, η Wal-Mart Stores, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να αυξηθούν κατά 2-3%, ποσοστό που είναι χαμηλότερο από τις αρχικές της προβλέψεις.

Η Federated Department Stores από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι πωλήσεις για το μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 2,5%.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,91 δολάρια με κέρδη 2,11%, η 3Ε σημείωσε πτώση 0,55% στα 14,39 δολάρια, ενώ ο ΟΤΕ κατέγραψε κέρδη 1,26% στα 5,61 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8332,85 μονάδες με κέρδη 0,35% ενώ και ο S&P σημείωσε άνοδο 0,46% στις 879,39. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,65% στις 1339,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v