Προσπάθειες για άνοδο από Dow, S&P στη Wall

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά με τους Dow, S&P να κινούνται οριακά σε θετικό επίπεδο πλέον, ύστερα από την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου για πρώτη φορά στη διάρκεια πέντε ημερών, μετά από την επικράτηση φημολογιών για αύξηση της παραγωγής από τη Βενεζουέλα.

Παραμένει το νευρικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες Dow, S&P, να καταγράφουν οριακά κέρδη, καθώς επικρατούν έντονες φημολογίες σχετικά με πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχωρεί στα 29,66 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 31,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Το νευρικό κλίμα συντηρείται ακόμη περισσότερο από τις ολοένα και εντονότερες ανησυχίες σχετικά με πιθανό πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και τα απογοητευτικά macro στοιχεία.

Ο δείκτης μεταποίησης του Σικάγο υποχώρησε στο 51,3 το Δεκέμβριο από το 54,3 του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, θετικό είναι το γεγονός πως ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το 50 για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Εξάλλου, για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών υποχώρησαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Νοέμβριο, σε ποσοστό της τάξης του 3,5% στα 5,56 εκατ., από το ποσοστό των 5,76 εκατ. του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής παγκοσμίως, η Wal-Mart Stores, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να αυξηθούν κατά 2-3%, ποσοστό που είναι χαμηλότερο από τις αρχικές της προβλέψεις.

Η Federated Department Stores από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι πωλήσεις για το μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 2,5%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8324,27 μονάδες με κέρδη 0,25% ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο 0,27% στις 877,78. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,83% στις 1337,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v