Αρνητική αντιστροφή κλίματος στη Wall (update)

Αρνητικά κινούνται πλέον οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τον πιθανό - πλέον - πόλεμο στο Ιράκ, την αυξανόμενη ένταση στη Β. Κορέα και τις απεργίες στη Βενεζουέλα, ενώ τα macro στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών και το δείκτη μεταποίησης του Σικάγο, επέτειναν το κλίμα.

Άλλαξε το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς τόσο οι ανησυχίες για την πιθανότητα ενός πολέμου με το Ιράκ, τις εντάσεις με τη Β. Κορέα, και το ζήτημα της Βενεζουέλας όσο και τα αρνητικά macro, επιδείνωσαν το ήδη νευρικό κλίμα.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους επενδυτές οι ανακοινώσεις των εταιριών λιανικής για την πορεία των πωλήσεών τους την περίοδο των Χριστουγέννων, στοιχεία που μπορεί να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα βραχυπρόθεσμα, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά Αμερικανοί χρηματιστές.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Wal Mart, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις που πραγματοποίησε για τις πωλήσεις των καταστημάτων της την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται σε άλλου είδους τοποθετήσεις όπως ο χρυσός, το πετρέλαιο και τα ομόλογα, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Εξάλλου, μάλλον απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία για το δείκτη μεταποίησης του Σικάγο, ο οποίος υποχώρησε στο 51,3 το Δεκέμβριο από το 54,3 του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, θετικό είναι το γεγονός πως ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το 50 για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών υποχώρησαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Νοέμβριο, σε ποσοστό της τάξης του 3,5% στα 5,56 εκατ., από το ποσοστό των 5,76 εκατ. του Οκτωβρίου.

Στις 8283,35 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,26%, ενώ στις 1.339 μονάδες βρίσκεται ο τεχνολογικός Nasdaq με πτώση 0,66%.

Eξάλλου πτώση ύψους 0,24% καταγράφει ο S&P 500, στις 873,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v