NYT: Στα 50 δισ. δολ. το κόστος πολέμου με το Ιράκ

Ποσό ύψους μεταξύ 50 και 60 δισ. δολάρια θα δαπανηθεί σε μια νέα ενδεχόμενη ”Καταιγίδα της Ερήμου”, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας των New York Times, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.

NYT: Στα 50 δισ. δολ. το κόστος πολέμου με το Ιράκ
Σε πλαίσια ανάλογα του κόστους της ”Καταιγίδας της Ερήμου” θα κινηθούν τα συνολικά έξοδα μιας νέας πολεμικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας των Νew York Times.

Πιο συγκεκριμένα τα συνολικά έξοδα της επίθεσης – αν τελικώς πραγματοποιηθεί – θα ανέλθουν μεταξύ 50 και 60 δισ. δολαρίων έναντι παλαιοτέρων εκτιμήσεων που αναφερόντουσαν σε ποσά μεταξύ 100 και 200 δισ. δολαρίων.

Περαιτέρω διευκρινήσεις για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού δεν δημοσιοποιήθηκαν, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του κόστους, σύμφωνα με αναλυτές, αφορά την επιμελητεία και τη λογιστική υποστήριξη των στρατευμάτων γενικότερα.

Σημειώνεται πως η ”Καταιγίδα της Ερήμου” (1991) κόστισε περί τα 50 δισ. δολάρια με τη διαφορά πως το μεγαλύτερο τμήμα του ποσού είχε καταβληθεί από τους συμμάχους των ΗΠΑ και κυρίως την Σ. Αραβία, το Κουβέιτ και τη Γερμανία κάτι το οποίο δεν προβλέπεται να συμβεί αυτή τη φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v