Νεύρα για τη Wall στο κατώφλι του 2003

Με εναλλαγές προσήμων εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς αρνητικά λειτουργούν η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Δεκέμβριο και η ανησυχία σχετικά με το Ιράκ, ενώ θετικά οι τεχνικές αιτίες που, κατά τους αναλυτές, υποδήλωναν άνοδο.

Αναποφασιστικότητα φαίνεται να χαρακτηρίζει τους επενδυτές στη Wall Street, καθώς την τελευταία ώρα παρατηρούνται αλλαγές προσήμων και τάσεων στους βασικούς δείκτες.

Αρνητικά επιδρούν στη σημερινή συνεδρίαση η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το μήνα Δεκέμβριο, αλλά και οι αυξανόμενες ανησυχίες για την επικείμενη επέμβαση στο Ιράκ. Αντίθετα στα θετικά της συνεδρίασης πρέπει να συνυπολογιστεί η ανοδική αντίδραση που αναμενόταν, λόγω κυρίως προηγούμενων απωλειών, αλλά και λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ανακοινώθηκε στο 80,3 έναντι προηγούμενης επίδοσης στο 84,9 και ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κινηθεί ανοδικά προς το 86. Να σημειωθεί ότι είναι ο έκτος μήνας από τους τελευταίους επτά κατά τον οποίο η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί.

Για ”συμβολισμούς” κάνουν λόγο αναλυτές, καθώς επισημαίνουν ότι η τελευταία συνεδρίαση του έτους αποτελεί ίσως ”καθρέπτη” του συνόλου της χρονιάς κατά την οποία ο Dow εμφάνισε απώλειες της τάξης του 17%, ο Nasdaq έχασε το 31% της αξίας του, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 23%.

Στο -0,06% και τις 8.328 μονάδες ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες κατά 0,03% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.339 μονάδες. Πτωτικά κατά 0,12% και ο S&P 500, στο επίπεδο των 878 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v