Αφομοιώνει το ράλι η Wall (update)

Εναλλαγές προσήμων και νευρικότητα επικρατούν στις αμερικανικές αγορές μετά το χθεσινό ράλι, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται από τις αρνητικές προβλέψεις της Home Depot για τα κέρδη και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία των κατασκευαστικών δαπανών Νοέμβρίου.

Με μικρές μεταβολές και εναλλαγές προσήμων εξακολουθούν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες, τις αρνητικές προβλέψεις από τη Home Depot για τα κέρδη της, αλλά και τη ”γεύση” που άφησε το χθεσινό ράλι.

”Είχαμε χθες ένα ανοδικό ράλι που μοιάζει με αυτά στα οποία η αγορά μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και που συνήθως δεν έχουν διάρκεια”, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής.

Αρνητικά επιδρά η ανακοίνωση της Home Depot, η οποία περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρέχοντος οικονομικού έτους. Ως αποτέλεσμα, η Lehman Brothers περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της εταιρίας το 2003 και το 2002.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Home Depot εμφάνισε τη χρονιά που τελείωσε, τη χειρότερη απόδοση από τις μετοχές του Dow.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αυξημένες έναντι των προβλέψεων ανακοινώθηκαν οι κατασκευταστικές δαπάνες για το μήνα Νοέμβριο, στο 0,3%. Τον Οκτώβριο είχαν διαμορφωθεί επίσης στο 0,3%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρησή τους στο 0,1%.

Στο -0,23% και τις 8.588 μονάδες ο Dow, ενώ στο -0,30% διαμορφώνεται ο Nasdaq, ο οποίος συναντά τις 1.380 μονάδες. Στο επίπεδο των 906 μονάδων ο S&P 500, ο οποίος καταγράφει ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του -0,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v