Έρευνα της Wall Street Journal για το νέο έτος

Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων θα αποτελέσουν κυρίως την ατμομηχανή της οικονομίας των ΗΠΑ το νέο έτος, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 55 οικονομολόγων που πραγματοποίησε η Wall Street Journal. Αναφορικά με την χρηματιστηριακή αγορά 47 εξ αυτών προέβλεψαν πως ο Dow θα κλείσει το 2003 πάνω από τις 10.000 μονάδες.

Έρευνα της Wall Street Journal για το νέο έτος
Καλύτερες ημέρες (γενικότερα) θα έρθουν το 2003 για την οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 55 οικονομολόγων η Wall Street Journal, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως το νέο έτος οι αβεβαιότητες δεν θα σταματήσουν με κυριότερη πηγή ανησυχιών το Ιράκ και την τρομοκρατία.

Οι 36 εξ αυτών δήλωσαν πως οι επενδύσεις των επιχειρήσεων θα αποτελέσουν την ”λοκομοτίβα” της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ 20 θεώρησαν πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία προέρχεται από αιτίες που δεν σχετίζονται άμεσα με την αυτήν, όπως το Ιράκ, η Β. Κορέα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κομβικά σημεία χαρακτηρίσθηκαν επίσης η πορεία του δολαρίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αλλά και οι πετρελαϊκές τιμές.

Εξάλλου, απαισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι οικονομολόγοι για την δυναμική της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ, ενώ μόλις 6 προέβλεψαν περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως 47 οικονομολόγοι προέβλεψαν πως ο Dow Jones θα αναρριχηθεί υψηλότερα των 10.000 μονάδων στο τέλος του νέου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v