Με το δεξί η Wall Street (update)

Θετικό είναι το κλίμα στις αμερικανικές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους, καθώς αναμενόμενη ανοδική, τεχνική αντίδραση,προστέθηκαν τα ευχάριστα νέα από τον δείκτη μεταποίησης ISM, που το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 54,7, έναντι προβλέψεων για 50,1.

Θετικό είναι το κλίμα κατά την πρώτη συνεδρίαση της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να επιδίδονται στην ανοδική αντίδραση που δεν ”ήρθε” κατά τη συνεδρίαση της παραμονής. Τόνωση στο επενδυτικό ηθικό προσφέρει ακόμη ο δείκτης ISM Δεκεμβρίου, που ανακοινώθηκε σημαντικά καλύτερος από τις προβλέψεις.

”Πρώτα θα δούμε τι συμβαίνει με το Ιράκ και τις τιμές του πετρελαίου και μετά θα δούμε την κατεύθυνση των αγορών στο α΄ τρίμηνο” παρατηρεί αμερικανός αναλυτής.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, απρόσμενη αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, αφού διαμορφώθηκε στις 403.000 έναντι προηγούμενης επίδοσης στις 378.000 και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο μέχρι τις 382.000.

Εξάλλου, αυξημένος ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης ISM στο 54,7 έναντιο προβλέψεων για 50,1 και προηγούμενης επίδοσης Νοεμβρίου, στο 49,2.

Σε εταιρικό επίπεδο, η UBS περιέκοψε τις προσδοκίες της για τα μελλοντικά έσοδα της Cisco, ενώ η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε το νέο αντιπυρετικό φάρμακο της Merck. Και οι δύο μετοχές αναμένεται να βρεθούν στο κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στο +0,91% και τις 8.417 μονάδες ξεκίνησε ο Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 0,64% εμφανίζει αυτή την ώρα ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.344 μονάδων. Ανοδικά 0,81% και ο S&P 500, στις 886 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v