Citigroup: Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα

Τις δραστηριότητές της στην Κίνα φαίνεται ότι ”απλώνει” ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Citigroup, εξαγοράζοντας το 5% της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Shangai Pudong Development Bank, με το option να αυξήσει το μερίδιό του.

Citigroup: Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα
Στην Κίνα διευρύνει τις δραστηριότητές του ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Citigroup, εξαγοράζοντας το 5% της Shangai Pudong Development Bank, με το option να αυξήσει το μερίδιό του.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει δραστηριότητες πιστωτικών καρτών με τη δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Κίνας, ενώ θα αποκτήσει ακόμη μια θέση στο συμβούλιο της κινεζικής τράπεζας.

Η εν λόγω εξαγορά αποτελεί την πρώτη τραπεζική επένδυση της Citigroup στην Κίνα, ύστερα από έναν περίπου αιώνα δραστηριοτήτων της αμερικανικής εταιρίας στην ασιατική χώρα.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του CEO της Citigroup, Σάνφορντ Βέιλ, να διευρύνει τις δραστηριότητες της τράπεζας στις αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς αναμένεται να παρουσιάσουν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v