ΗΠΑ:Οριακή αύξηση των επενδύσεων το 2003

Αύξηση μόλις κατά 0,1% προβλέπεται να σημειώσουν οι επενδύσεις των εταιριών (ΗΠΑ) στην έρευνα και ανάπτυξη για το 2003, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ινστιτούτο το Battelle Memorial σε συνεργασία με το περιοδικό R&D Magazine. Οι κρατικές δαπάνες για R&D εκτιμάται να αυξηθούν κατά 10,5%.

ΗΠΑ:Οριακή αύξηση των επενδύσεων το 2003
Στα ίδια περίπου επίπεδα και ελαφρώς μειωμένα προβλέπεται να διαμορφωθούν τα κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) από τις εταιρίες το 2003, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το ινστιτούτο το Battelle Memorial σε συνεργασία με το περιοδικό R&D Magazine.

Οι εταιρίες σκοπεύουν να αυξήσουν κατά 0,1% τα κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη, έναντι 0,3% το 2002, αλλά αισθητά χαμηλότερα από το 3,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η κυριότερη αιτία για τη μείωση των επενδύσεων σε R&D αποτελεί η υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών, που δημιούργησε στενότητα στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων.

Εξάλλου, αύξηση κατά 10,5% περίπου προβλέπεται να σημειώσουν οι κρατικές δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, με την μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνουν οι τομείς των νέων οπλικών συστημάτων, αλλά και οι τομείς της συλλογής πληροφοριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v