Ford: Αύξηση πωλήσεων κατά 8% το Δεκέμβριο

Αύξηση κατά 8% παρουσίασαν οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford το Δεκέμβριο του 2002, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2001. Αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη στην στρατηγική επιθετικών προσφορών που ακολουθείται τελευταία τόσο από τη Ford, όσο και από τις Chrysler και General Motors.

Ford: Αύξηση πωλήσεων κατά 8% το Δεκέμβριο
Αύξηση της τάξης του 8% εμφάνισαν οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford το Δεκέμβριο έναντι του προηγούμενου Δεκεμβρίου.

Η εξέλιξη αποδίδεται από τους αναλυτές στην επιθετική στρατηγική προσφορών που όχι μόνο η Ford, αλλά και οι δύο ανταγωνίστριές της η Chrysler και η General Motors, ακολουθούν το τελευταίο 1,5 έτος.

Ο νέος γύρος προσφορών που πρόσφατα ξεκίνησε η General Motors εκτός από το να περιλαμβάνει ”δανειοδότηση με μηδενικό τόκο”, σηματοδότησε ένα νέο δύσκολο κύκλο ανταγωνισμού ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου.

Αναλυτές του κλάδου επισημαίνουν ακόμη ότι η κυριότερη εστία ανταγωνισμού δεν είναι οι αμερικανικές εταιρίες, αλλά οι ιαπωνικές. ”Εταιρίες όπως η Ford είναι τώρα σε αμυντική θέση, ενώ το αντίθετο ισχύει για εταιρίες όπως η Hyundai και η Nissan”, λέει ο Rod Lache της Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v