Μπους και telecoms οδηγούν σε ράλι τη Wall

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μπους για το ελπιδοφόρο 10ετές οικονομικό πακέτο ύψους 600 δισ. δολαρίων που θα ανακοινωθεί την Τρίτη, η αμερικανική αγορά επιλέγει το δρόμο της ανόδου. Θετικά κινούνται και οι τεχνολογικές μετοχές, ύστερα από τα νέα ευνοϊκά μέτρα για τις τηλεπικοινωνίες.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή του 10ετούς οικονομικού πακέτου Μπους, ύψους 600 δισ. δολαρίων, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη. Θετική τάση ακολουθεί και ο τεχνολογικός κλάδος.

Εξάλλου, στέλεχος της κυβέρνησης Μπους ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μελετά την προοπτική κατακόρυφης μείωσης των φόρων επί των μερισμάτων, παρά την πλήρη απαλλαγή τους από τη φορολογία.

Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις έντονες φημολογίες εν όψει της ανακοίνωσης από πλευράς Μπους του νέου οικονομικού πακέτου 600 δισ. δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει την άμεση μείωση της φορολογίας των μερισμάτων στις μετοχές για μεμονωμένους επενδυτές.

Ράλι καταγράφουν και οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, καθώς η Wall Street Journal σε άρθρο της αναφέρει ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες σχεδιάζουν να ανακαλέσουν ορισμένους από τους κανονισμούς που έχουν τεθεί, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολο για τις νέες εταιρίες να συναγωνιστούν τις ήδη καθιερωμένες.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της SBC Communications της τάξης του 8%, ενώ αντίστοιχα υψηλή είναι και η άνοδος για τη Bell South. Υψηλά είναι τα κέρδη και για τον τίτλο της ΙΒΜ, καθώς η Salomon Smith Barney ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της εταιρίας αναμένεται να πετύχουν τους στόχους.

Εξάλλου, θετικά επιδρά στην αγορά του τεχνολογικού κλάδου και η αναβάθμιση των εταιριών επεξεργαστών από την Deutsche Bank Securities σε buy.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της Federal Express, καθώς η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την μετοχή σε outperform αναθεωρώντας προς τα πάνω και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2004.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8772,48 μονάδες με άνοδο 1,99% ενώ ακολουθεί ο S&P με κέρδη 2,29% στις 929,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,66% στις 1423,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v