H Gateway το πρόσχημα για την πτώση στη Wall

Πιέσεις δέχονται εκ νέου οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Gateway, που ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τα εταιρικά αποτελέσματα που πρόκειται να ακολουθήσουν στο έτος 2003.

Αρνητικές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τη χθεσινή αρνητική προειδοποίηση της Gateway, που δημιούργησε νέες ανησυχίες για τα εταιρικά αποτελέσματα του έτους.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι αναλυτές που σχολίασαν ότι η Gateway εμφανίζεται ως η κατάλληλη δικαιολογία για πωλήσεις, ύστερα από τα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη το τελευταίο διάστημα. Εξάλλου, υπενθυμίζεται χαρακτηριστικά, ότι στον κλάδο των υπολογιστών η Gateway δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων.

Αρνητικά επιδρά στον κλάδο και η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Intel, σχετικά με το ότι η εταιρία δεν περιμένει κάποια σημαντική βελτίωση στην καταναλωτική ζήτηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του έτους.

Εξάλλου, η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία αλουμινίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 16 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τα 11 σεντς του αντίστοιχου τριμήνου του προηγουμένου έτους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα απογοήτευσαν τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν τα 25 σεντς ανά μετοχή.

Η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Walt Disney στα 15 σεντς ανά μετοχή από τα 17 σεντς.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8.679,64 μονάδες με πτώση 0,70%, ακολουθεί ο S&P με απώλειες 0,63% στις 917,04 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,94% στις 1.418,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v