Σε ρυθμούς... ράλι η Wall Street (update)

Σε ανοδικό ράλι εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς καταγράφονται τοποθετήσεις σε υποτιμημένους τίτλους. Τόνωση προσφέρουν οι μετοχές λιανικής, αλλά και η μείωση του αριθμού αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Ανοδικά ”γύρισαν” και οι ευρωαγορές.

Η επενδυτική προτίμηση σε μετοχές λιανικής, που χθες δοκιμάστηκαν από τα δυσμενέστερα του αναμενομένου στοιχεία για τις πωλήσεις, αλλά και η μείωση του αριθμού των ανέργων εκτοξεύει τους δείκτες και διαψεύδει, προς το παρόν, τα σενάρια για νέα υποχώρηση.

Αναλυτές της JP Morgan ωστόσο, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έδιναν αρνητικές εκτιμήσεις για την σημερινή πορεία στη Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, οι πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιριών λιανικής συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της περιόδου στο τέλος του έτους, που αποτελεί κατεξοχήν την καλύτερη περίοδο για τις εταιρίες.

Ήδη η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων με διάρκεια λειτουργίας άνω του ενός έτους ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις, με τις μετοχές της να καταγράφουν ήδη απώλειες 3%.

Η Nordstrom από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματά της αυξήθηκαν κατά 3,4% τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της θετικής παρουσίας του τμήματος σχεδιασμού των ειδών ρουχισμού, καλλυντικών και αξεσουάρ.

Η AOL Time Warner δέχεται ισχυρές πιέσεις καθώς δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε ότι ο κολοσσός των media πρόκειται να απαξιώσει περί τα 10 δισ. δολάρια του ενεργητικού της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στις 389.000 έναντι εκτιμήσεις για 392.000.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται τώρα στις 8.748 μονάδες με κέρδη 1,78% ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,99% στις 1.442, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 1,80% στις 926 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v