Και η Wal Mart στο ”κυνήγι” για τη Safeway

Στο ”παιχνίδι” της απόκτησης της βρετανικής εταιρίας λιανικής, Safeway εισέρχεται, μετά τις Sainsburry και WM Morisson και η αμερικανική Wal Mart, σκοπεύοντας στην αύξηση του μεριδίου της στην βρετανική αγορά.

Και η Wal Mart στο ”κυνήγι” για τη Safeway
Με προφανή στόχο την αύξηση του μεριδίου της αγοράς στην αγγλική αγορά, η αμερικανική Wal Mart ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Νο 4 βρετανικής εταιρίας λιανικής, Safeway.

Η είδηση από τον αμερικανικό κολοσσό έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της Sainsburry ότι προτίθεται να ”χτυπήσει” την Safeway, έναντι 3,15 δισ. δολ. σε μετοχές και ρευστό. Λίγες ημέρες πριν το ”χορό” της απόκτησης της Safeway, είχε ξεκινήσει η WM Morisson, ανακοινώνοντας συμφωνία ύψους 2,57 δισ. δολ. με την υπό εξαγορά εταιρία.

Τόσο η προσφορά της Sainsburry, όσο και αυτή της Wal Mart αναμένεται να υποβληθούν προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της Asda, θυγατρικής της Wal Mart στην Αγγλία, δήλωσε ότι η μητρική εταιρία προφανώς επιθυμεί την αύξηση του αριθμού των πελατών της.

Υπενθυμίζεται ότι ηγέτης του κλάδου στη Μ. Βρετανία είναι η Tesco, η οποία τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ”αφήνει πίσω της τον ανταγωνισμό”.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η μόνη εταιρία που πιθανολογείται ότι εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις από την Tesco είναι η Asda. Η εταιρία, αν και δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία αναφορικά με τις πωλήσεις της πιστεύεται ότι έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v