Συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις στη Wall

Συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις απόρροια των άκρως αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις 15.30 στις ΗΠΑ, με την ημέρα να έχει πολύ ”ψωμί” καθώς είναι πολύ πιθανή μια οξεία κίνηση προς το κλείσιμο, είτε ανοδική είτε καθοδική.

Ημέρα με έντονες διακυμάνσεις, απόρροια των άκρως αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις 15.30 στις ΗΠΑ, η σημερινή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, με το σύνολο των βασικών Ευρωαγορών παρά ταύτα να κλείνει με κέρδη, ενώ ακόμα κι ο Dax ”κρατιέται” σε θετικό έδαφος, παρά την αδυναμία διάσπασης, για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, των 8.800 μονάδων στον Dow.

Ωστόσο, το έξυπνο χρήμα, εξακολουθεί να μεταστρέφεται στα ομόλογα και τα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία ”τσιμπάνε” ελαφρώς, χωρίς όμως μαζικές εισροές, ενώ το δολάριο εξακολουθεί να δέχεται εντονότατες πιέσεις, με το ευρώ να αναρριχάται στην ισοτιμία των 1,0550 δολαρίων.

Ημέρα για…trading από τα παλιά, καθώς η αρθροιστική διακύμανση του Dax ανέρχεται στους 170 πόντους, δίνοντας την ευκαιρία για σημαντικά κέρδη σε όσους βγήκαν long το πρωί και short το απόγευμα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη πρώτη ουσιώδη αντίδραση του FTSE (+1%).

Πάντως η ημέρα έχει ακόμα…”ψωμί”, στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές, καθώς είναι πολύ πιθανή μια οξεία κίνηση προς το κλείσιμο, είτε ανοδική είτε καθοδική. Κι αυτό γιατί αν όντως επικρατήσει η αντίληψη πως οι 8.800 δεν μπορούν άμεσα να διασπαστούν, τότε το έναυσμα επιστροφής στις 8.700 είναι εξαιρετικά έντονο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το stop-loss όσων έχουν θέσεις short θα εντείνει την όποια ανοδική κίνηση πέραν των 8.800 μονάδων.

Συνολικά πάντως, το ξεκίνημα του έτους είναι μάλλον απογοητευτικό και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγοραστών την 2η του μήνα, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως τα σημερινά μακροοικονομικά δεδομένα ”χάλασαν” τη συνταγή της ανόδου, αφού χθες τα ίδια δεδομένα ήταν αυτά που ώθησαν στα κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v