Aγνοεί τα macro νέα η Wall (update)

Νευρικό καταγράφεται το κλίμα στη Wall Street με τους επενδυτές να κρατούν τις αποστάσεις τους από τα αρνητικά macro στοιχεία και να αναζητούν τις ευκαιρίες μεταξύ των μετοχών, όπως τονίζουν οι αναλυτές της αγοράς.

Με νευρικότητα ”κινούνται” οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες μεταξύ των υποτιμημένων μετοχών, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Hewlett-Packard, Intel και Cisco να σημειώνουν κέρδη.

Eξάλλου, αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως το ποσοστό της ανεργίας (6%) δεν αγγίζει βέβαια τα επίπεδα του 1990– 91, αλλά αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από το 1994, στοιχείο που δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τους επενδυτές.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της Β. Κορέας, η οποία ανακοίνωσε πως θα ”αποχωρήσει” από τη συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αλλά δεν προτίθεται να κατασκευάσει όπλα μαζικής καταστροφής.

Εξάλλου, πτωτικά κινούνται οι τιμές ορισμένων μετοχών εταιριών λιανικής, ύστερα από την αρνητική αναθεώρηση για τα κέρδη τους το 2002 και το 2003 από την Credit Suisse First Boston.

Ανάλογα αρνητικά επέδρασε η ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν κατά 101.000, έναντι εκτιμήσεων που ”μιλούσαν” για αύξηση κατά 20.000.

Στις 8.775 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας οριακές απώλειες ύψους 0,01%, ενώ στις 1.449 μονάδες κινείται ο Nasdaq (0,78%)

Eξάλλου, στις 928 μονάδες κινείται ο δείκτης S&P 500 σημειώνοντας κέρδη ύψους 0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v