Κέρδη στο ”παρά πέντε” για τη Wall

Με κέρδη ”έκλεισε” η Wall, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από νευρικότητα, συχνές εναλλαγές πρόσημων, την ανακοίνωση αρνητικών macro στοιχείων και κέρδη για τις τεχνολογικές (κυρίως) μετοχές.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε (κυρίως) από νευρικότητα, τους φόβους για τις γεωπολιτικές ανησυχίες και την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων (ανεργία, νέες θέσεις εργασίας).

Προβληματισμό προκάλεσε στους επενδυτές η μείωση κατά 101.000 των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 20.000, αλλά και η ανεργία που παρέμεινε σταθερή (6%) σε υψηλά 8 ετών.

Εν τούτοις, ορισμένοι αναλυτές θεώρησαν πως τα δεδομένα δεν είναι τόσο αρνητικά, υποστηρίζοντας πως τα ιδιαιτέρως θετικά μακροοικονομικά στοιχεία οδηγούν σε απότομη άνοδο την οικονομία και τις αγορές και σε αντίστοιχα απότομη κάθοδο.

Παράλληλα η UBS σε note προς τους πελάτες ”έσπευσε να διασκεδάσει” τις ανησυχίες τους, υποστηρίζοντας πως η οικονομία των ΗΠΑ δεν είναι ”τόσο αδύναμη” όπως παρουσιάζεται από τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Αρνητικά πάντως επέδρασε στην ψυχολογία των επενδυτών και το συνεχιζόμενο θέμα των γεωπολιτικών ανησυχιών και ειδικότερα της Β. Κορέας, η οποία ανακοίνωσε πως ”καταγγέλλει” τη συμφωνία για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Εξάλλου, τα κέρδη που σημείωσαν (κυρίως) τεχνολογικές μετοχές συνέβαλλαν ώστε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Nasdaq να βρίσκεται σε θετικό έδαφος.

Στις 8.784 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, σημειώνοντας κέρδη ύψους 0,10%, ενώ στις 1.447 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq (0,65%).

Eξάλλου, αμετάβλητος παρέμεινε ο S&P 500 (0,0%, 927 μονάδες).

Σημειώνεται πως το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε απώλειες ύψους 0,71%, διαμορφούμενο στα 2,78 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραψε επίσης απώλειες ύψους 0,53%, στα 5,63 δολάρια.

Εξάλλου, κέρδη ύψους 1,47% σημείωσε το ADR της 3Ε, στα 13,83 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v