Dell και Motorola ”συγκρατούν” τη Wall (update)

Οι πιέσεις που δέχονται μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ύστερα από τις υποβαθμίσεις της Motorola και της Dell, οδηγούν σε αρνητική αντιστροφή του κλίματος στην αμερικανική αγορά, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη των δεικτών.

Αρνητικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς η αρχική ευφορία που δημιουργήθηκε ύστερα από την ανακοίνωση αποχώρησης του CEO της AOL Time Warner και την αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, επισκιάστηκε από τις υποβαθμίσεις των Dell και Motorola.

Oι μετοχές της AOL Time Warner, της μεγαλύτερης εταιρίας media παγκοσμίως καταγράφουν άνοδο κοντά στο 5%. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Στηβ Κέης δεχόταν ισχυρές πιέσεις, καθώς η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει δραματικά ύστερα από τη συγχώνευση το 2001 με την America Online, την οποία ίδρυσε το 1985, σε συνδυασμό με την Time Warner.

Εξάλλου, αν και η επίσημη εκδοχή της υπόθεσης είναι η εθελούσια απόφαση αποχώρησης του Κέης τον Μάιο, αρκετοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι ”υποχρεώθηκε” να αποχωρήσει, καθώς υπάροχυν πολλοί εντός και εκτός της εταιρίας που θεωρούν τον Κέης ”καταστροφέα”.

Αν και δεν αποτέλεσε έκπληξη στην πραγματικότητα, η απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 7%, επιδρά θετικά στην αγορά, με την τιμή του μαύρου χρυσού μάλιστα να υποχωρεί στην αγορά του Λονδίνου στα 28,60 δολάρια το βαρέλι.

Η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την Qualcom, ενώ αντίθετα υποβάθμισε την Motorola σε underweight από neutral, ενώ περιέκοψε και την τιμή στόχο στα 8 ευρώ από τα 11 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, αρνητικά επιδρά στην αγορά η υποβάθμιση της Dell από την JP Morgan σε neutral από overweight.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8760,13 μονάδες με πτώση 0,30% ενώ ακολουθεί και ο S&P με απώλειες 0,48% στις 923,08 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,67% στις 1438,08 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v