Στο ρελαντί η Wall ενόψει εταιρικών νέων

Αυξημένος βαθμός εγρήγορσης χωρίς διάθεση για υπερβολικό trading διακατέχει τους επενδυτές στη Wall, καθώς οι κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας, όπως IBM, Microsoft και Intel, ξεκινούν από αύριο τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της χρήσης.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα, αν και τη Παρασκευή θα δείξει!

Αδυσώπητα... βαρετή η σημερινή ημέρα, καθώς δεν περιλαμβάνει κανένα στοιχείο άξιο αναφοράς προερχόμενο από το μίκρο ή μάκρο-οικονομικό τοπίο, αφού από αύριο θα ξέρουμε εν τέλει προς τα πού οδεύει (αν οδεύει) η εταιρική κερδοφορία. Με άλλα λόγια, περιμένετε.

IBM, Microsoft και Intel είναι μόλις τρεις από τις πολλές εταιρίες υψηλού ειδικού βάρους και κεφαλαιοποίησης που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα χρήσης από αύριο, στοιχείο που ωθεί σε αυξημένο βαθμό εγρήγορσης και μειωμένο βαθμό trading.

Κι αυτό γιατί οι έχοντες ήδη τοποθετηθεί δεν θέλουν να ενισχύσουν θέσεις, ενώ οι έχοντες τη πρόθεση για short περιμένουν την διαμόρφωση ελαφρώς καλύτερων αποτιμήσεων.

Ενδεικτική άλλωστε η ραγδαία αποκλιμάκωση του Nasdaq, ο οποίος με το καλημέρα βρέθηκε στο +1,1%, επίπεδο που ώθησε σε shorting, το οποίο ”μαζεύτηκε” ενδοσυνεδριακά. Ότι... τσιμπήσουμε, δηλαδή.

Παρόμοια και η εικόνα στην Ευρώπη, όπου ο FTSE-100 ακολούθησε το πετρέλαιο χαμηλότερα, κλείνοντας με απώλειες επιδεικνύοντας σαφέστατη αδυναμία διάσπασης των 4.000 μονάδων, ο Dax από την άλλη, όντας πιο τεχνολογικά…ευαίσθητος κινήθηκε προς τις 3.100, καταγράφοντας από το άνοιγμα κέρδη, ενώ ο Cac απλά έμεινε εκεί που ήταν, με το κλείσιμο να τον βρίσκει σε οριακά θετικό έδαφος.

Το ”έξυπνο χρήμα” έμεινε θεατής (on the sidelines που λένε), αφήνοντας τους traders να βγάλουν χαρτζιλίκι από την μικρή διόρθωση στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου (1,535 από 1,580 τη Παρασκευή), ενώ το ίδιο εν πολλοίς ισχύει σε χρυσό και ασήμι, που χάνουν λιγότερο από 0,5%.

Κυριολεκτικά από αύριο τα σπουδαία και μαζί και οι... διακυμάνσεις, έως τότε θεσμικοί και traders απλά προσπαθούν να βρουν ένα αμοιβαία αποδεκτό σημείο εξισορρόπησης.

Να θυμάστε πάντως πως ό,τι δεν πέφτει, τουλάχιστον αυτή την εποχή, είθισται δειλά δειλά να ανεβαίνει. Τώρα αν ο Dow μπορεί να ξεπεράσει τις 8.800 με αυτούς τους όγκους είναι άλλο θέμα. Συγκρούονται άλλωστε προσδοκίες και συντηρητισμός. Λίγο νωρίς είναι για μεγάλες υποαξίες...

Ο διακριτικός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v