Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Duke

Πτώση υψηλότερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν τα κέρδη της Duke Energy στη διάρκεια του 2002, καθώς τόσο οι περικοπές εργατικών θέσεων όσο και η πτώση των τιμών ενέργειας, είχαν αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρίας της Βόρειας Αμερικής.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Duke
Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις ήταν τα κέρδη της Duke Energy για το 2002, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρία της Βορείου Αμερικής επλήγη από τη μείωση των τιμών ενέργειας, μια χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή, αλλά και τις περικοπές εργατικών θέσεων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν στα 1,20-1,25 δολάρια ανά μετοχή, αφού απαξίωσε τμήματα του ενεργητικού της και κάλυψε το κόστος από την χιονοθύελλα. Ήδη, οι μετοχές της Duke καταγράφουν απώλειες 12% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Duke στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε ότι η αγορά δεν αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα σημάδια ανάκαμψης. Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποχωρήσει σημαντικά, κυρίως εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v