Wall: ”Τζογάρουν” στα αποτελέσματα της Intel

Αξιόλογη διάθεση ανάληψης ρίσκου επιδεικνύουν οι επενδυτές στο Nasdaq, την οποία όμως αποφεύγουν οι ομόλογοι στο Dow, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Intel μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Καλησπέρα. Με πάση σαφήνεια, μια από τα ίδια. Ο Dax ήταν ο μόνος εκ των ευρωπαϊκών δεικτών που δείχνει να μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερες αποτιμήσεις, και μόνος φυσικά λειτουργεί τέτοια ώρα, με τους επενδυτές να επιχειρούν να διακρίνουν προς τα πού θα κινηθούν οι αμερικανικές αγορές προς το κλείσιμο.

Μέχρι στιγμής, ο Dow απλά μας ταλαιπωρεί. Κι αυτό γιατί από τη Πέμπτη, όποτε και βρέθηκε στα πρόθυρα των 8.800 μονάδων, επιχειρεί τη διάσπαση της συγκεκριμένης περιοχής, αποτυγχάνοντας σε κάθε του προσπάθεια.

Και μάλλον, εκτός απρόοπτου, θα συνεχίσει την ”περιστροφή” γύρω από το συγκεκριμένο επίπεδο, έως ότου η Intel ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης της μετά το πέρας της συνεδρίασης στις ΗΠΑ.

Πάντως, θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε την συνεχιζόμενη διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου, όπως αυτή αποτυπώνεται στα νέα κέρδη του Nasdaq, ο οποίος κινείται με κέρδη μεγαλύτερα του 0,5%, δείχνοντας ότι αρκετοί τολμούν να ρισκάρουν σε αυτές τις αποτιμήσεις.

Η διάθεση για ”στοιχήματα” στην έκβαση των αποτελεσμάτων της Intel αποτυπώνεται καλύτερα στη πορεία του χρυσού και του ασημιού, τα οποία διορθώνουν προς τα επίπεδα στήριξης των 350 δολαρίων και 4,7 δολαρίων αντίστοιχα, με την αποκόμιση κερδών να κυριαρχεί.

Πάντως η τάση στην Ευρώπη παραμένει συγκεχυμένη, με τον FTSE-100 να αποτελεί τη δυσάρεστη έκπληξη του έτους (η Σοφοκλέους δεν μετέχει στη σύγκριση φυσικά!), ενώ ο CAC απλά ήταν συντηρητικός, κλείνοντας για τρίτη κατά σειρά ημέρα με οριακά κέρδη. Εδώ, οι 3.200 μονάδες δεν διασπώνται εύκολα...

Τέλος, να επισημάνουμε την προσπάθεια προσέγγισης της ισοτιμίας των 1,06 δολαρίων από το ευρώ, η οποία ήταν ανεπιτυχής ενδοσυνεδριακά. Έτσι όπως πάει όμως, μέσα σε δυο-τρεις μέρες, θα το δούμε κι’ αυτό...

Ο διακριτικός

Υ.Γ. Σε δηλώσεις του πριν από λίγα λεπτά ο Πρόεδρος Μπους τόνιζε ότι έχει ”βαρεθεί τα παιχνίδια των ιρακινών” και πως ”τελειώνει η υπομονή”. Μήπως αρχίζει ένα μικρής διάρκειας και αποτελεσματικότητας ”πολεμικό ράλι”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v