Ετοιμοι για μείωση επιτοκίων οι τραπεζίτες του G10

Την εκτίμησή τους ότι η παγκόσμια οικονομία αργά αλλά σταθερά ανακάμπτει εξέφρασαν από τη Βασιλεία οι τραπεζίτες του G10, ενώ δια στόματος του επικεφαλής της BoE, δεν παρέλειψαν να δηλώσουν πρόθυμοι να χαμηλώσουν τα επιτόκια, αν παρουσιαστεί καθυστέρηση στην οικονομική επιτάχυνση.

Ετοιμοι για μείωση επιτοκίων οι τραπεζίτες του G10
Ως θετικές είδαν τις προοπτικές της ανάκαμψης στις βιομηχανικές χώρες (κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη) οι τραπεζίτες των πλέον αναπτυγμένων χωρών (G 10), κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι προς το παρόν εκτιμούν πως μια σχετικά αργή αλλά και σχετικά σταθερή ανάκαμψη λαμβάνει χώρα. Ο E. George επικεφαλής της Bank of England, προσέθεσε ότι προσδοκία τους είναι η ανάπτυξη να συνεχιστεί και φέτος, με οδηγό τις ΗΠΑ.

Ο E. George, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος αναφορικά με την ανάπτυξη στη συνέχεια του έτους, παρά σήμερα. Στην κατεύθυνση αυτή, άφησε να εννοηθεί ότι οι τραπεζίτες είναι πρόθυμοι να περιμένουν τις αναμενόμενες τάσεις να επιβεβαιωθούν.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τραπεζίτες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι από τη συνεχιζόμενη αστάθεια των αγορών (επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, τα γεωπολιτικά ρίσκα), αλλά και πρόθυμοι να ανταποκριθούν – με μειώσεις επιτοκίων- στις απαιτήσεις, σε περίπτωση που ανακύψει νέα καθυστέρηση στην οικονομική επιτάχυνση.

Ακόμη ο επικεφαλής της BoE είπε ότι αν και το πετρέλαιο και οι ισοτιμίες δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης, η απόφαση του ΟΠΕΚ για την αύξηση της παραγωγής κρίθηκε θετική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v