Αναμενόμενα κέρδη για τη Yahoo, ζημίες για Apple

Αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις ήταν τα κέρδη της Yahoo στο τέταρτο τρίμηνο του 2002, ενώ αντίθετα η Apple Computer ανακοίνωσε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, που οφείλονται στη μείωση των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αναμενόμενα κέρδη για τη Yahoo, ζημίες για Apple
Η πτώση των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών επέφερε ζημίες στην Apple Computer στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, ενώ αντίθετα η Yahoo ανακοίνωσε κέρδη αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εταιρία Internet παγκοσμίως, ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη του τετάρτου τριμήνου τα οποία ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα κέρδη της Yahoo ανήλθαν στα 8 σεντς ανά μετοχή, επί των πωλήσεων ύψους 286 εκατ. δολαρίων, σε σύγκριση με τις ζημίες της τάξης των 2 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 189 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Οι αναλυτές περίμεναν η εταιρία να κερδίσει περί τα 6 σεντς ανά μετοχή, με τα έσοδά της να κυμαίνονται στα 279 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της First Call.

Μέχρι στιγμής η Yahoo καταγράφει καλύτερη πορεία σε σχέση με τις ανταγωνιστικές της, καθώς επωφελείται από την βελτίωση των μεγεθών πώλησης διαφημίσεων online, καθώς και την μετατροπή υπηρεσιών της, όπως τα e-mails, σε συνδρομητικές.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πως οι μετοχές της, που έκλεισαν με μικρές απώλειες τη συνεδρίαση της Τετάρτης, κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση στην after hour συνεδρίαση, υποχωρώντας περί το 5%.

Παράλληλα, όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η Yahoo περιμένει ότι τα έσοδα θα ανέλθουν περί τα 255-275 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδά της για το σύνολο του 2003 εκτιμώνται στα 1,1-1,2 δισ. δολάρια, πολύ κοντά στην προηγούμενη εκτίμησή της για 1,2 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, η Apple Computer ανακοίνωσε ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης για υπολογιστές, αλλά και του κόστους αναδιάρθρωσης που ανέλαβε στη διάρκεια του τριμήνου.

Η Apple ανακοίνωσε ότι για το πρώτο τρίμηνο χρήσης κατέγραψε ζημίες της τάξης των 8 εκατ. δολαρίων ή 2 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα κέρδη ύψους 38 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 1,47 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χωρίς ωστόσο να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 1,49 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v