Με το βλέμμα στην Intel έκλεισε η Wall Street

Εγκλωβισμένες στα αποτελέσματα της Intel έμειναν οι αγορές στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν νευρική πορεία σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, για να κλείσουν ωστόσο με ουσιαστικά κέρδη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Intel έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καταγράφοντας ουσιαστικά κέρδη.

Λίγο ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης η Intel αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 15 σεντς του προηγουμένου έτους.

Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις εκτιμήσεις της εταιρίας όσον αφορά στην πορεία της ίδιας αλλά και του κλάδου στη διάρκεια του έτους.

Την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα της Yahoo, ενώ την Πέμπτη σειρά παίρνουν οι IBM και Microsoft. H Yahoo αναμένεται να καταγράψει κέρδη της τάξης των 6 σεντς ανά μετοχή, ποσοστό αντίστοιχο με την ίδια περίοδο του προηγουμένου έτους.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της 3Μ, καθώς η Prudential Securities αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή στόχο για την εταιρία στα 150 δολάρια από την προηγούμενη των 147 δολαρίων.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιριών εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας όπως η Cisco Systems και η Lucent Technologies, ύστερα από την ανακοίνωση νέων, προς τα πάνω αναθεωρημένων εκτιμήσεων της γαλλικής Alcatel.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,2% το Δεκέμβριο, έναντι του 0,4% του Νοεμβρίου. Ωστόσο, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το 1,5% που περίμεναν οι αναλυτές.

Η Εθνική κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,90% στα 2,67 δολάρια, ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,71% στα 5,70 δολάρια. Η 3E διαμορφώθηκε στα 13,50 δολάρια, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 8842,62 μονάδες, ενώ ακολούθησε και ο S&P με κέρδη 0,58% στις 931,66 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,04% στις 1461,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v