ΗΠΑ: Μπαράζ αρνητικών macro νέων (update)

Διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ, για το Νοέμβριο, διαμορφούμενο στα 40,1 δισ. δολ., ενώ πτώση κατά 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου. Εξάλλου, υποχώρησε στο 75,4% η παραγωγική ικανότητα, ενώ ο δείκτης Μιτσιγκαν Ιανουαρίου σημείωσε πτώση, στο 83,7.

ΗΠΑ: Μπαράζ αρνητικών macro νέων (update)
Διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ για το μήνα Νοέμβριο, αφού το ύψος των εισαγωγών εκτοξεύτηκε ύστερα από το άνοιγμα των λυμένων της δυτικής ακτής, που παρέμειναν κλειστοί λόγω απεργιών.

Αναλυτικότερα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε στα 40,1 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 37 δισ. δολ. και 35,2 δισ. δολ. τον Οκτώβριο.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως κατά πάσα πιθανότητα το έλλειμμα θα συνεχίσει να διευρύνεται τους επόμενους μήνες, αφού η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, θα ενισχύσει τη ζήτηση για εισαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ύψος των εισαγωγών ανήλθε στα 123,3 δισ. δολ., δεδομένο που αντιστοιχεί στην υψηλότερη μηνιαία αύξησή τους, από τον Ιούλιο του 1984.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,2% σημείωσε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Η υποχώρηση οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη μείωση της παραγωγής των εργοστασίων, ιδιαίτερα στον κλάδο των αυτοκινήτων.

Ανάλογα αρνητικά διαμορφώθηκε ο δείκτης παραγωγικής ικανότητας Δεκεμβρίου (75,4%), ποσοστό που αποτελεί από το χαμηλότερο από το Μάρτιο του 2002.

Παράλληλα, πτωτικά διαμορφώθηκε και ο δείκτης Μίτσιγκαν Ιανουαρίου (83,7), έναντι 86,7 το Δεκέμβριο, στοιχείο που εξέπληξε αρνητικά την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v