Πτωτικές διαθέσεις στο ξεκίνημα για τη Wall

Στο κόκκινο ”κινείται” η Wall Street, δεχόμενη πιέσεις τόσο από εταιρικές ειδήσεις, αφού τα αποτελέσματα σημαντικών εταιριών δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, όσο και από τις μακροοικονομικές ενδείξεις, που στο σύνολό τους διαμορφώθηκαν αρνητικές.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται το χρηματιστήριο της Wall Street, αφού τα αποτελέσματα εταιριών – κλειδιά όσο και οι εκτιμήσεις τους για το μέλλον δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές, ενώ στο κακό κλίμα συμβάλλουν και τα μακροοικονομικά νέα.

Πιο συγκεκριμένα στα 40,1 δισ. δολ. διαμορφώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ το Νοέμβριο, δεδομένο που θορύβησε τους επενδυτές, αφού οι εκτιμήσεις συνηγορούσαν για έλλειμμα ύψους 37 δισ. δολάρια, ενώ απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές και για το μέλλον.

Πτώση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις αναφερόντουσαν σε αύξηση κατά 0,2%.

Επιπροσθέτως, στο 75,4% διαμορφώθηκε ο δείκτης παραγωγικής ικανότητας, με την αγορά να εκτιμά αύξηση στο 75,7%.

Εξάλλου, η Microsoft ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, αποτελέσματα γ΄ τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων, παράλληλα όμως στελέχη της υποστήριξαν πως οι πωλήσεις για το υπόλοιπο του οικονομικού της έτους θα διαμορφωθούν σε επίπεδα κατώτερα των εκτιμήσεων από τους αναλυτές.

Η J. P. Morgan πάντως αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα (οικονομικού) έτους της Microsoft.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι τίτλοι της Sun, αφού η εταιρία ανακοίνωσε τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία της.

Εξάλλου, προς τα κάτω αναθεώρησε η Credit Suisse First Boston τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της ΑMD το τρέχον έτος.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της ΙΒΜ, δημιουργώντας πιέσεις στο δείκτη Dow.

Στις 8.613 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (0,97%), ενώ πτώση 2,16% σημειώνει ο τεχνολογικός Nasdaq, διαμορφούμενος στις 1.392 μονάδες.

Εξάλλου, στις 907 μονάδες κινείται ο S&P 500 (0,88%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v