Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street με το θέμα των γεωπολιτικών ανησυχιών να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ύστερα από τις δηλώσεις Μπους και την επίθεση που δέχθηκαν Αμερικανοί στο Κουβέιτ, ενώ μετοχές εταιριών που σημείωσαν θετικά αποτελέσματα (3Μ, Jonhson & Jonhson) καταγράφουν πτώση.

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street με το θέμα των γεωπολιτικών ανησυχιών να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ύστερα από τις δηλώσεις Μπους και την επίθεση που δέχθηκαν Αμερικανοί στο Κουβέιτ.

Αναλυτικότερα ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι είναι σαφές πως το Ιράκ δεν αφοπλίζεται, τονίζοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ θα ηγηθούν μιας συμμαχίας για να τον αναγκάσουν να το πράξει.

Παράλληλα, η επίθεση εναντίον Αμερικανών στο Κουβέιτ αναζωπύρωσε τους γεωπολιτικούς φόβους.

Πτωτικά κινούνται τόσο οι τίτλοι της 3Μ, όσο και της Jonhson & Jonhson παρόλο που ανακοίνωσαν αποτελέσματα δ΄ τριμήνου υψηλότερα των προσδοκιών.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Alcoa, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου που κατέγραψε η ανταγωνίστρια εταιρία Alcan.

Θετικό είναι το κλίμα για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την αναβάθμιση της Juniper Networks από την UBS Warburg, ενώ ανάλογα θετικά συνέβαλε και η αναβάθμιση του κλάδου των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών σε overweight από market weight.

Στις 8.481 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (-1,22%), ενώ στις 1.372 μονάδες κινείται ο Nasdaq (-0,27%).

Eξάλλου, πτώση ύψους 1,03% καταγράφει ο S&P 500, διαμορφούμενος στις 892 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v