Προβλέψεις της Merrill Lynch για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Μειώνει στο 0,8% τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο του 2002 η Merrill Lynch, ενώ πιο απαισιόδοξη εμφανίζεται, έναντι άλλων αναλυτών, για την πορεία της οικονομίας το α΄ τρίμηνο, προβλέποντας αύξηση κατά 2% περίπου.

Προβλέψεις της  Merrill Lynch για το ΑΕΠ των ΗΠΑ
Στο 0,8% περικόπτει τις προβλέψεις της η Merrill Lynch για τους ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο του 2002, ως αποτέλεσμα των αρνητικότατων μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, για το α΄ τρίμηνο του 2003, εκτιμάται από τον επενδυτικό οίκο πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ενισχυθεί κατά 2% περίπου, έναντι άλλων εκτιμήσεων που συνηγορούν για αύξηση κατά 2,7%.

Παράλληλα χαρακτηρίζει τις εταιρίες εξόρυξης (ορυχεία) ως ελκυστικές, με δεδομένο πως σημείωσαν αύξηση κατά 49% στην παραγωγή τους το 2002.

Στον αντίποδα, η Merrill Lynch, υιοθετεί επιφυλακτικότερη στάση έναντι των κυκλικών καταναλωτικών εταιριών, ενώ χαρακτηρίζει ως σημαντική την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, αφού σημαδεύεται από μια σειρά κρίσιμων γεγονότων όπως τη συνεδρίαση της FOMC, αλλά και την παράδοση της εκθέσεως των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v